Noua administratie clujeana incearca sa castige puncte de imagine cu ajutorul fondurilor europene. Cele doua atuuri sunt interesul crescut al investitorilor straini, care vor sa profite de dezghetul care a urmat epocii Funar, precum si lobby-ul politic pe care incearca sa il faca la Bucuresti presedintele PD, primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc.
Deocamdata insa, cele mai importante proiecte sunt cele incepute in timpul vechii conduceri PSD a Consiliului Judetean.Cele mai importante investitii in infrastructura din Cluj-Napoca sunt reabilitarea retelei de apa si canalizare si repararea a 288 de strazi din oras.
Primul proiect reprezinta o finantare de circa 80 de milioane de euro, oferita de Comisia Europeana si de Guvernul de la Bucuresti prin programul ISPA.
Reteaua de canalizare va fi inlocuita in intregime in urmatorii ani de catre angajatii companiei franceze "Sade". Pana atunci, insa, circulatia in centrul municipiului a devenit un calvar. Firma franceza nu isi respecta decat cu mare intarziere obligatia de a readuce asfaltul in starea in care era inainte de spargerile necesare pentru inlocuirea conductelor vechi.
Beneficiarul proiectului este Compania de Apa "Somes" SA, la care actionar majoritar este Consiliul Judetean. Proiectul a fost initiat de catre presedintele companiei, Dorin Ceataras, si de fostul presedinte PSD al CJ, Gratian Serban.
Celalalt mare proiect din oras este reabilitarea a 288 de strazi. Proiectul a fost initiat de fostul primar PRM Gheorghe Funar, care a si organizat o licitatie castigata de una dintre companiile concernului italian "Tirena Scavi", despre care se zvoneste ca ar fi sustinut de premierul Italiei, Silvio Berlusconi.
"Tirena Scavi" este aceeasi companie care a reabilitat si drumul Cluj-Napoca