Agentia de Valorificare a Activelor Statului a pus poprire pe conturile deschise de regia de termoficare "Energomur" din Targu-Mures la BCR, BRD si la Trezorerie si a impus conditii, catalogate deosebit de dure, administratiei locale pentru a renunta la masura respectiva.
Reprezentantii AVAS au luat aceasta masura pentru a recupera o datorie de 129 de miliarde lei pe care regia a avut-o fata de furnizorul de gaz "Distrigaz Nord" si care a fost preluata de stat.
Consilierii locali intentioneaza sa convoace, in aceasta saptamana, o sedinta extraordinara pentru a gasi o solutie de plata a unei parti din datoria "Energomur", subordonata CL, catre AVAS.
Primarul municipiului, Dorin Florea, a afirmat, insa, ca indiferent de solutia alesilor locali, nu va putea efectua platile deoarece nu sunt bani in buget ca urmare a faptului ca nu a fost virata subventia pentru energie de catre Guvern.
Mai mult, edilul a acuzat existenta unui sistem clientelar in ceea ce priveste subventionarea energiei termice la populatie.
Astfel, Florea sustine ca subventiile pe acest an au fost alocate in mod discretionar si clientelar si a invocat faptul ca orasul Targu-Mures, unde exista 39.000 de apartamente bransate la sistemul de termoficare, a primit 22 de miliarde lei vechi, in timp ce municipiului Sibiu, cu numai 8.000 de apartamente, i-au fost acordate 26 de miliarde lei.
In speranta ca va primi ajutor de la Guvern, Florea a trimis, ieri, o scrisoare vicepremierului Marko Bela, caruia ii prezinta in amanunt situatia creata prin decizia AVAS. Agentia de Valorificare a Activelor Statului a pus poprire pe conturile deschise de regia de termoficare "Energomur" din Targu-Mures la BCR, BRD si la Trezorerie si a impus conditii, catalogate deosebit de dure, admini