Inovatii. Este renumit pentru activitatea sa din domeniul branhologiei, a fost primul doctor din tara care a practicat kineziterapia in 1956 si singurul de atunci care a publicat o lucrare de specialitate, cautata de peste 170 de medici din toata lumea. Se recomanda scurt "prof. dr. Victor Mangiulea". 11.000 de copii si 52.000 de adulti tratati. 46 de participari la congrese nationale si internationale. 35 de ani seful Serviciului de Bronhologie al Institutului din Bucuresti. 50 de ani de activitate. O viata ce se masoara in numere grele, caci, asa cum spunea el insusi, "cei mai apropiati de boala sunt medicii care au cunoscut-o ca pacienti". El este unul dintre ei. Se recomanda tuturor "profesor doctor Victor Mangiulea".
Daca ar putea, ar vorbi numai despre activitatea sa de medic. Ore intregi, fara sa clipeasca. Desi are 80 de ani, profesorul Mangiulea este neobosit. Privirea curioasa, vocea lenta, dar neintrerupta istorisesc povestea unui om care spune despre sine ca a fost tenace, dar si cu capul in nori, dur, dar si plin de pasiune. Un om al contrastelor, un om care a pus mai presus de toate, chiar si de sanatatea sa, meseria. "Spitalul a fost soarta mea, acum mi-e chiar viata." Marturisire. Putere de contopire cu pro-
PRIA VOCATIE. Si doar asa ne putem explica uriasele succese repurtate de profesor in domeniul bronhologiei de-a lungul a mai bine de 50 de ani de activitate. Si cum sa nu te mandresti atunci cand ti-e dat sa auzi ca doctorul Mangiulea, brailean destoinic, care s-a tras din tarani cu iz de ardeleni, a fost in 1956 primul din tara care a practicat kineziterapia? Ca sa nu mai vorbim despre una din cele 12 lucrari ale sale care a devenit cunoscuta in intreaga lume, fiind considerata prioritara in literatura de specialitate.
42 DE ANI DE CASNICIE. Viata a trecut, nu fara sa apese pe umerii barbatului de 1,74, elegant si intotdeau