O lucrare deloc complicata, dar care poate schimba substantial aspectul locuintei, o constituie placarile cu gresie si faianta. In loc sa apelati la ajutorul unui mic meserias, puteti face ceva economii montandu-va singur gresia si faianta. Cu cateva cunostinte minime in domeniu, multa rabdare si interes veti reusi sa faceti o treaba ca de profesionist.
Cum se monteaza gresia si faianta
Operatiunea este simpla, dar necesita rabdare si cunostinte minime
O lucrare deloc complicata, dar care poate schimba substantial aspectul locuintei, o constituie placarile cu gresie si faianta. In loc sa apelati la ajutorul unui mic meserias, puteti face ceva economii montandu-va singur gresia si faianta.
Cu cateva cunostinte minime in domeniu, multa rabdare si interes veti reusi sa faceti o treaba ca de profesionist.
Incepeti prin a curata suprafetele ce urmeaza a fi placate, inlaturand vechile finisaje. Se repara micile fisuri si denivelari. Peretii din beton sau BCA se amorseaza inainte de aplicarea adezivului cu un grund pe baza de rasini sintetice. Amorsa se intinde cu bidineaua si nu cu ruloul sau cu trafaletul. Se prepara apoi adezivul conform instructiunilor indicate de producator pana la obtinerea unei paste omogene, consistente.
Atentie la timpul maxim de punere in opera, mai ales daca sunteti incepatori si lucrati mai lent. Adezivul se intinde intr-un strat de 3-4 mm cu ajutorul unei gletiere cu dinti pentru a asigura buna aderenta a placilor ceramice la stratul suport. Dintii gletierei regleaza automat grosimea stratului de adeziv, printre acestia trecand exact cantitatea de material necesara pentru obtinerea patului corespunzator.
Montajul efectiv
Montarea placilor ceramice se incepe de jos in sus - in cazul placarii peretilor - si intotdeauna pornind de la o muchie sau un colt, din zona cea mai exp