Peste 20 de unitati de invatamant sunt revendicate
Primaria Capitalei. Mai mult de 20 de scoli si gradinite ar putea fi desfiintate incepand din acest an deoarece se afla in plin proces de retrocedare. ?Vom incerca sa gasim solutii pentru unitatile care vor ramane fara cladiri. O solutie ar fi transferul unor imobile de la AVAS catre municipalitate.
Este vorba despre sediile cladirilor institutiilor de proiectare care au o activitate restransa?, a declarat Adriean Videanu, primarul general al Capitalei. Printre sediile revendicate se numara Liceul de Arte Plastice ?N. Tonitza?, Liceul teoretic ?C.A. Rosetti?, Liceul ?George Enescu?, Grupul Scolar ?Petru Rares?, Liceul teoretic ?S. Odobleja?, Scolile nr. 190, nr. 5, 115, 4, 111, Grupul Scolar Agricol ?V. Harnaj?, Gradinitele nr. 251, 82, 85, 234, 256, 32, 261, precum si Grupul Scolar ?George Calinescu?, Scoala Speciala nr. 2, Scoala Centrala.
Gradinita nr. 32 este printre primele pe lista neagra a revendicarilor, urmand sa fie desfiintata in zilele urmatoare. (Cristina Dobre)
230 de locuri in camine pentru copiii cu dizabilitati
Sectorul 2. Pentru anul scolar 2005-2006, Primaria Sectorului 2 pune la dispozitia copiilor cu dizabilitati din Bucuresti si din tara, in conditiile legii, 230 de locuri in centrele de asistare si gazduire. Inscrierea se face in ordinea depunerii cererilor, insotite de urmatoarele acte: documente care atesta diagnosticul, orientarea scolara, incadrarea intr-o categorie de handicap care necesita protectie sociala, planul de recuperare al copilului cu dizabilitati, referatul de ancheta sociala si cererea parintilor. Actele se depun la sediul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului din str. Dimitrie Racovita, nr. 22.
125 de cereri pentru dreptul la proprietate
Sectorul 2. Locuitorii sectorului 3 mai pot depun