REPORTER IN TIGAIE Cand te gandesti la un brutar, iti apare dinainte o persoana in halat alb, cu maini puternice. Brutarul pe care l-am cunoscut eu se suprapune pe tabloul inchipuit de mine doar ca vestimentatie.
In rest, timiditatea completa foarte bine trupul maruntel. Nici nu imi puteam inchipui ca el, Cristian Simion, tanarul tacut, este brutarul-sef al unuia dintre cele mai mari restaurante din Bucuresti. Si in timp ce eu imi puneam intrebari, seful lui ma lamureste: "A venit aici sa spele vase si a ajuns sa prepare cea mai buna paine."
Pe vremea aceea, acum vreo 4 ani, era foarte pasionat de fotbal. Voia sa faca stadioanele sa se ridice in picioare cand el loveste mingea. Acum face mii de oameni sa exclame: "Ce paine buna!"
PASI IN VIATA. Nici nu avea cum sa fie altfel. De cum a intrat in bucatarie a ajuns sa fie entuziasmat de activitatea de acolo. Cand sefii au vazut ca este un baiat muncitor, l-au pus sa ajute la patiserie. A invatat rapid ceea ce are de facut si, mai mult decat atat, s-a indragostit de tot ceea ce tine de plamadirea painii. Mai-mai ca uitase de balonul rotund si se afundase cu totul in aluaturile pe care le pregatea cu grija. Recunoaste ca, la inceput, nu s-a simtit foarte atras de partea aceasta a gastronomiei, dar, cu timpul, cand a inteles fenomenele ce se petrec, nu mai voia sa plece acasa. Acum cel mai mult ii place sa prepare chifle. Recunoaste ca ii este usor sa le faca, mai ales ca are la dispozitie un malaxor, un dospitor. "Inainte, brutaresele amestecau cu mana compozitia, dar acum cu ajutorul malaxorului este mult mai usor. In plus, se omogenizeaza toate mult mai bine si painea este mult mai de calitate". Masinaria il ajuta cu atat mai mult, cu cat norma lui este de 1.000 de chifle pe zi.
Trebuie sa stii cum sa dozezi ingredientele, cand sa le pui in malaxor si la ce temperatura
Cristian este foarte