Cei 15 candidati pentru ocuparea functiilor de conducere vacante de la Parchetul National Anticoruptie au fost intervievati, urmand ca membrii comisiei sa decida care dintre ei vor fi selectati si sa trimita propunerile, in scris, Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), spre avizare.
Potrivit unui comunicat remis ieri de Ministerul Justitiei, candidatii au fost intervievati de o comisie formata din ministrul Monica Macovei, Daniel Morar, procuror general al PNA, si conferentiarul universitar dr. Mihai Anitei de la Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei.
In urma propunerii ministrului Monica Macovei de revocare din functie a conducerii PNA, au ramas vacante cinci posturi, din care doua de procuror general adjunct, unul de procuror-sef al Sectiei de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie, unul de procuror-sef al Sectiei de combatere a coruptiei si unul de procuror-sef al Sectiei de combatere a infractiunilor de coruptie savarsite de militari.
Tot atunci au ramas neocupate si posturile de sef si adjunct al DIICOT din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.
Propunerile au fost discutate de magistratii Consiliului Superior al Magistraturii, care a avizat pozitiv revocarea celor cinci procurori cu functii de conducere din PNA si Parchetul instantei supreme, alte trei astfel de solicitari ramanand fara obiect.
In cazul Parchetului Anticoruptie, CSM a admis propunerile de revocare pentru procurorul general adjunct Adrian Horia Miclescu, precum si pentru procurorii generali sefi de sectie Ion Panaitescu si Vasile Draghici. De la Parchetul instantei supreme a fost avizata revocarea procurorului sef de sectie Gheorghe Muscalu si a adjunctului acestuia, Gratiana Petronela Daniela Isac. In aceeasi zi, plenul CSM a acceptat, cu unanimitate de voturi, cererile de pensionare formulate de pr