STIINTA Mai multe atacuri s-au indreptat spre Departamentul de Aparare, acestea venind mai ales din China.
De cele mai multe ori site-urile facute de chinezi sunt folosite pentru a ataca retelele Statelor Unite, relateaza Washington Post. Pana acum nici un sistem nu a fost compromis, dar daca sunt folosite de o minte inteligenta, pot fi extrem de folositoare adversarilor. FBI a pornit o investigatie care sa se ocupe de aceasta posibila problema. "Nu este vorba numai de Departamentul de Aparare, ci de o larga varietate de retele care au fost lovite, inclusiv departamentele care se ocupa de energie si de securitate", declarau oficialii.
RAZBOI CU VIRUSI. Analistii americani s-au impartit peste tot pe unde chinezii ar incerca sa patrunda in data de baze a guvernului american. Razboiul oficial dintre hackeri si oficiali a avut loc in anul 2001. Toate aceste atacuri au dus la o ruptura intre China si Statele Unite. De obicei, hackerii nu isi lasa "amprenta" dupa ce ataca un site, dar asiaticii au lasat pe paginile accesate pagini intregi cu steagul Chinei. Astazi, hackerii sunt una dintre cele mai importante probleme cu care se confrunta Departamentul de Aparare. Grupurile de hackeri sunt formate din grupuri anti-America si in general ataca pentru a face propaganda, si nu pentru a distruge. Gruparea Pro-Beijing a fost "motivata" de evenimentele petrecute in 1999, de atentatul de la Ambasada Chinei in Belgrad.
METODE. Una dintre metodele folosite este publicitatea accesibila. Utilizatorul primeste reclama, si hackerul patrunde astfel in calculator. O alta metoda de a intra in locul ce se vrea atacat este de a folosi o "parola" pentru parola. Insa un virus a facut istorie. "Solar Sunrise" a reusit sa distruga informatii de pe sute de computere ale departamentelor de aparare. Numai in anul 2002 au fost 32.465 de atacuri la reteaua Pentagonului, ceea ce inse