Toti ceilalti senatori PSD care provin din filialele ardealene, care au sustinut grupul de la Cluj in demersurile de reformare a PSD si, implicit, de indepartare a lui Ion Iliescu din functiile de conducere ale partidului, au votat pentru mentinerea fostului presedinte in fruntea lor.
Este o dovada clara a lasitatii membrilor PSD, care au fost in stare sa voteze impotriva lui Iliescu doar la Congres, unde votul a fost secret. In grupul senatorial PSD, unde s-a votat "la vedere", aceiasi oameni nu au mai avut curajul sa voteze imptriva fostului sef de stat, cu o singura exceptie: senatorul Vasile Dincu.
Ceea ce s-a intamplat la Senat mai dovedeste ca reforma in PSD a inceput la Congresul partidului, dar tot acolo s-a si terminat.
Presedintele filialei PSD Mures, Ovidiu Natea, considera ca este firesc ca in fruntea senatorilor PSD sa se afle reprezentantul cu cea mai mare experienta politica. In opinia lui Natea, "nu poate fi vreo legatura cu mentinerea lui Iliescu in aceasta functie si ceea ce se intampla in cadrul partidului.
Mai mult, domnul Iliescu a afirmat public ca sustine toate demersurile democratice, de reformare, initiate de conducerea partidului", a mai afirmat Natea.
Spusele presedintelui PSD Mures contrazic tocmai pozitia lui Iliescu, exprimata cu doua zile in urma, prin care se opunea proiectelor de trecere la un Parlament unicameral si de introducere a votului uninominal, care fac parte din noua strategie politica a PSD. O opinie similara a avut si senatorul PSD de Sibiu, Viorel Arcas.
Adversari politici nu pierd ocazia
Deputatul PD Daniel Buda considera ca decizia senatorilor PSD de a-l mentine pe Iliescu in fruntea senatorilor social-democrati este o dovada a faptului ca PSD ramane un partid t