Curtea de Apel Targu-Mures a amanat din nou judecarea contestatiei in anulare depusa de primarul Dorin Florea si alte patru persoane impotriva hotararii Curtii de Conturi prin care celor cinci li se imputa aproape 4 miliarde de lei cheltuiti ilegal din bugetul local.
De aceasta data, juristii si secretarul Primariei Targu-Mures au cerut instantei un termen pana la care Consiliul Local Targu-Mures sa isi desemneze un mandatar judiciar care sa il reprezinte deoarece intre primarul municipiului Targu-Mures si Consiliu exista in aceasta speta o "contrarietate de interese".
Angajatii lui Florea au gasit aceasta motivatie intr-o cale extraordinara de atac si nu pe parcursul judecarii fondului, pentru a obtine o amanare in conditiile in care in paralel, cu exceptia lui Dorin Florea, patru din cei cinci care ar trebui sa returneze bugetului local cele aproape 4 miliarde de lei au cerut stramutarea cauzei de la Targu-Mures, iar Inalta Curte de Casatie si Justitie
(ICCJ) nu a dispus suspendarea judecatii. In mod surprinzator, completul de judecata in aceasta speta a fost schimbat prin inlaturarea a doi din cei trei magistrati desemnati de calculator sa judece dosarul.
"Contrarietatea de interese" intre primar si Consiliul Local
Dupa multe luni de procese si o sentinta irevocabila, in calea extraordinara de atac primarul Dorin Florea, fostul consilier local liberal Mihai Porutiu, juristul Constantin Barbu, seful SC "Locativ" SA, Mircea Farcasan si Maria Grama, angajata a Primariei Targu-Mures, au gasit o noua solutie pentru a tergiversa solutionarea cauzei.
Astfel, acestia au aratat instantei de judecata ca intre primarul Dorin Florea si Consiliul Local Targu-Mures exista o contrarietate de interese, drept pentru care juristii subordonati pri