Bucuresti, o seara obisnuita de august, anul 2013. Pe acoperisurile blocurilor, strans uniti in jurul televizoarelor, bucurestenii urmaresc cu sufletul la gura inundatiile de seara.
Ca de obicei, situatia e sub control. In zonele grav afectate de viiturile din canalizare, militarii cu TAB-uri si barci pneumatice de asalt salveaza in regim de urgenta sute de mii de caini vagabonzi. De la ferestrele apartamentelor, femeile miloase arunca oase, paini turcesti gonflabile si saci cu haine vechi de la ajutoare. Vantul poarta painile mai usoare ca fulgul pe deasupra caselor, iar mirosul lor satios sporeste increderea cetatenilor in Guvern. Urmarit de un sobor de ziaristi, incaltat in traditionalele sale cizme de cauciuc marinaresti, primul om in stat se intereseaza din sfert in sfert de ceas de starea de spirit a haitelor gazduite provizoriu in curtea Palatului Cotroceni. Situatia e si aici stabilizata. "Avem si o veste buna", ii comunica sefa cancelariei, cu parul asemeni canisului: "Maidaneza dumneavoastra favorita a fatat paisprezece pui absolut deliciosi!". Prompt, cum il stie toata tara, presedintele decide, fara ca in glas sa i se simta emotia legitima: "Cinci la Senat, patru la Camera, doi la SRI, unul la Patriarhie si doi la Opozitie".
Dinspre Rusia, se pornesc iarasi ploile de vara, care intorc raurile in matca si le indreapta contra cursului istoriei spre Vest. De la comandamentul de urgenta din Ferentari sosesc vesti ingrijoratoare: zeci de mii de caini flamanzi se indreapta maraind provocator spre Piata Universitatii. "Castrati-i, pentru numele lui Dumnezeu, imprastiati-i spre Balta Alba si Drumul Taberei, faceti ceva! Toata lumea civilizata e cu ochii pe noi! Ce naiba, Piata Universitatii e sub ape". In perspectiva iminentei integrari europene in 2015, sondajele de opinie venind de la sondometrul de serviciu din Piata Victoriei indica brusc o creste