Conducerea Expo Transilvania a inaintat Primariei, la 22 iulie, o contestatie in vederea anularii hotararii de Consiliu Local (CL). Cum nu i s-a raspuns in termenul legal de 30 de zile, a atacat in instanta decizia. In acelasi timp, Expo Transilvania a inscris in Cartea Funciara situatia de fapt, respectiv faptul ca se afla in proces in privinta terenului.
Singura institutie care i-a furnizat un raspuns a fost cea a Prefectului. "Conform prevederilor, CL hotaraste darea in administrare, concesionarea sau inchirierea bunurilor proprietate publica a comunei sau orasului, dupa caz, precum si a serviciilor publice de interes local (...).
Dreptul de administrare va putea fi revocat numai daca titularul sau nu-si exercita drepturile si nu-si executa obligatiile nascute din actul de transmitere", a replicat prefectul Mihail Hardau. "In temeiul articolului nr. 26 din Legea nr.
340/2004, actiunea in contencios administrativ exercitata de prefect are ca scop intrarea in legalitate cu privire la un act administrativ care lezeaza un interes public, si nu interesul unor particulari, deoarece acestia din urma au la dispozitie actiunea in contencios administrativ prevazuta de articolul 1 din Legea nr. 554/2004", a precizat prefectul.
Pierderi colaterale
Directorul Expo Transilvania, Ioan Avram, a avertizat ca ridicarea unui mall risca sa compromita viitorul sezon expozitional. "Deoarece o manifestare expozitionala trebuie pregatita cu cel putin un an inainte, am facut deja alocari de spatii, iar pentru unele companii din strainatate chiar am inceput incasarile", a precizat Avram.
El a spus ca targurile organizate la Cluj au adus incasari substantiale hotelurilor, restaurantelor, Gradinii Botanice, muzeelor, salilor de spectacole. "La o singura ma