Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) a primit avizul Bancii Nationale a Romaniei (BNR) pentru completarea si, respectiv, reformularea obiectului de activitate, conform statutului in vigoare, a anuntat, ieri, CEC intr-un comunicat.
Noile operatiuni pe care CEC le va putea efectua pentru clienti sunt: credite destinate tuturor categoriilor de agenti economici, indiferent de cifra de afaceri (intreprinderi mici si mijlocii, companii medii si mari, asociatii familiale etc.); finantari aferente tranzactiilor comerciale, operatiuni de factoring, scontare si forfetare, emitere de garantii si asumare de angajamente.
"Din acest moment, CEC se aliniaza deplin standardelor bancare uzuale si va dezvolta in consecinta oferta de servicii bancare pentru toate categoriile de companii. Intentia noastra este sa ne concentram asupra domeniilor de activitate care pot fructifica cea mai extinsa retea teritoriala a unei banci din Romania, cum este reteaua CEC. Acum, serviciile si produsele bancii sunt disponibile atat companiilor care ar dori sa fie prezente in zone slab bancarizate, unde CEC are sucursale si agentii, cat si firmelor cu activitate seminificativa in toata tara", a declarat Eugen Radulescu, presedintele CEC. CEC a fost fondata in anul 1864, avand in prezent un capital social de 149,7 milioane RON, active totale de 5.267,35 milioane RON si o retea de peste 1.400 de unitati, in mediul rural si urban. Banca se afla in plin proces de restructurare, urmand a fi privatizata anul viitor. In cursa pentru preluarea CEC sunt 8 banci. Dintre ele, sase detin pachete de actiuni la societati financiare romanesti, respectiv Banca Monte dei Paschi di Siena S.p.A., EFG Eurobank, National Bank of Greece, OTP Bank, Raiffeisen Zentralbank Oesterreich Aktiengesellschaft in consortiu cu Raiffeisen International Bank – Holding A.G. si Société Générale.
Casa de Economii si Con