Inca de pe bancile scolii, Florina Popa (numele ei de fata) a dovedit aplecare catre literatura si arta. Lumea ii spunea ca e naturala in tot ce face. Cu toate ca a urmat Liceul de Matematica-Fizica din Cluj, a obtinut premiul special al Uniunii Scriitorilor la o sesiune de comunicari cu lucrarea "Ochiul in creatia eminesciana".
A aparut in Romania mai ales in spectacole de teatru, dar simtea ca, spre deosebire de scena, unde era nevoie sa iti exteriorizezi emotiile pentru public, in film trebuie sa aduci audienta in tine. In 1984 a cunoscut un avocat din Statele Unite, cu care s-a si casatorit.
Din cauza restrictiilor de pe vremea dictatorului Nicolae Ceausescu, formalitatile de emigrare au durat doi ani, oficialitatile romane fiind obligate sa isi dea acordul, in cele din urma. Faptul ca stia bine limba engleza i-a permis sa se inscrie, in 1986, la o universitate din Los Angeles, unde a urmat un curs de film, realizand, cu aceasta ocazie, mai multe pelicule bine cotate in SUA.
In America l-a intalnit pe regizorul Mussef Michael Sibay, pentru care a scris scenariul filmului "A Man, a Woman and Her Foton" (foton - saltea japoneza care se pune direct pe jos - n. r.).
Cum Florina voia sa vada cum e in Orasul Filmului, cum se lucreaza acolo, a urmat cursurile de trei ani ale unei academii din Hollywood, unde lucra, in paralel, la diferite proiecte, ca art director (coordona tot ce apare intr-o scena, in afara actorilor) sau ca producator. Florina s-a specializat in tehnica, implicandu-se in diverse filme de arta.
Selectata din 15.000 de femei
In acea perioada, mai multe persoane i-au spus clujencei ca regizorul Coppola incepuse filmarile la "Dracula" si i-au sugerat ca, fiind din zona Transilvaniei, ar trebui sa ia cumva legatura cu a