In cea de-a noua zi a "Festivalului si Concursului International George Enescu", ascultatorii fideli ai postului Radio Romania Muzical ( 97,6 si 104,8 MHz ) vor putea audia, in direct, Concertul sustinut in aceasta seara la Ateneul Roman (ora 17.00) de Academia "Saint Martin in the Fields" si Concertul Orchestrei Filarmonicii din Israel si Corului Academic Radio, de la Sala Mare a Palatului( ora 19.30). In programul concertului de la Ateneul Roman: Mozart – "Serenatta Notturna" si Concertul nr.22 in mi bemol major pentru pian si orchestra; Haydn – Simfonia nr.92 "Oxford". Dirijor si solist Christian Zacharias.
Programul concertului de la Sala Mare a Palatului, care il are la pupitrul dirijoral pe maestrul Zubin Mehta, cuprinde: Enescu – "Vox Maris" si Beethoven – Simfonia a IX-a. Dirijorul Corului Academic Radio, Dan Mihai Goia.
In pauza, interviuri cu solistii serii: Marius Brenciu, Roxana Briban, Aura Twarowska si Sorin Coliban. Recunoscut ca unul dintre cei mai mari compozitori din istoria muzicii, Ludwig van Beethoven (1770-1827) este considerat un compozitor de tranzitie intre perioadele clasica si romantica ale genului. El a lasat posteritatii opere nemuritoare, printre care: 9 simfonii (a 3-a" Eroica", a 5-a a "Destinului", a 6-a "Pastorala", a 9-a, cu finalul "Oda bucuriei" pe versuri de Friedrich von Schiller, adoptata ca imn oficial al Uniunii Europene); 5 concerte pentru pian si orchestra (remarcabile al 4-lea si al 5-lea "Imperialul"); un concert pentru vioara si orchestra,"Missa solemnis"; 32 Sonate pentru pian (printre care a 8-a "Patetica, a 14-a "Clar de luna," a 23-a "Appassionata"); Sonate pentru vioara si pian (mai cunoscuta "Sonata Kreutzer"); 16 cvartete pentru coarde si Opera Fidelio. Cele doua opere importante create in 1813, Simfonia IX-a si Missa solemnis, se departeaza complet de genul traditional: astfel, in finalul simfoniei se