Unul dintre meritele ultimelor guvernari este cu siguranta implicarea in numeroase mega-proiecte care, pe hartie, ar fi dus la investitii majore si la crearea unui numar mare de locuri de munca. Galatiul s-a aflat si el printre judetele tinta, in care trebuiau sa fie construite numeroase „catedrale" economice sau culturale.
Numai in agenda de lucru a PSD-ului figurau sumedenie de proiecte, dar dintre acestea s-au materializat doar cateva. Cel mai trist este ca aproape toate s-au dovedit a fi profitabile mai mult pentru firmele in spatele carora s-au aflat apropiati ai unor politicieni, ce au supt sume mari de bani de la bugetul de stat.
Iar metodele prin care banii au fost transferati dintr-un cont intr-altul au fost chiar contractele suspecte, incheiate de stat cu firmele dirijate pe linie politica.
Miliarde pentru firma finului lui Dan Nica
Ideea construirii Complexului Muzeal de Stiintele Naturii din Galati a apartinut actualului presedinte al Consiliului Judetului Galati si fostului primar al orasului, Eugen Durbaca (presedinte al Partidului Conservator).
El a initiat rapid planul care prevedea crearea in zona Falezei a unui complex muzeal dintre cele mai moderne din tara. Complexul presupunea construirea unei gradini botanice in aer liber, dar si a unor sere, a unei constructii impozante care sa gazduiasca un acvariu si alte utilitati din domeniul stiiintelor naturii.
Planul de a construi Complexul Muzeal de Stiintele Naturii a fost continuat si dupa ce Eugen Durbaca a pierdut alegerile din 2000. Asa au continuat investitiile fara capat la Gradina Botanica.
Valul intunecat s-a ridicat insa de pe constructia Gradinii Botanice imediat dupa alegerile generale, cand conducerea Consiliului Judetului Gal