Grupul European Drinks da in judecata statul roman, la un tribunal international, acuzandu-l ca a incalcat doua acte normative: Legea zonelor defavorizate, in baza careia a facut investitii masive in tara, si Acordul privind protejarea reciproca a investitiilor, semnat de Romania si de Suedia.
DAUNE ENORME. Patronii grupului European Drinks, fratii Ioan si Viorel Micula, cetateni suedezi de origine romana, au inceput demersurile pentru a obtine reparatii morale si financiare, cifrate la cateva sute de milioane de euro, pentru pierderile provocate de decizia guvernului condus de Adrian Nastase, anunta, in numarul de saptamana aceasta, revista Saptamana Financiara. "Conform ordonantei de urgenta privind regimul zonelor defavorizate, publicata in Monitorul Oficial in 1998, am primit facilitati pe zece ani, dar dupa numai cinci ani totul s-a rasturnat, facilitatile au fost luate. Adica ai facut investitii timp de doi-trei sau patru ani, iar cand a venit vremea sa te desprinzi, s-au schimbat conditiile", a explicat Viorel Micula pentru Saptamana Financiara. Grupul European Drinks da in judecata statul roman, la un tribunal international, acuzandu-l ca a incalcat doua acte normative: Legea zonelor defavorizate, in baza careia a facut investitii masive in tara, si Acordul privind protejarea reciproca a investitiilor, semnat de Romania si de Suedia.
DAUNE ENORME. Patronii grupului European Drinks, fratii Ioan si Viorel Micula, cetateni suedezi de origine romana, au inceput demersurile pentru a obtine reparatii morale si financiare, cifrate la cateva sute de milioane de euro, pentru pierderile provocate de decizia guvernului condus de Adrian Nastase, anunta, in numarul de saptamana aceasta, revista Saptamana Financiara. "Conform ordonantei de urgenta privind regimul zonelor defavorizate, publicata in Monitorul Oficial in 1998, am primit facilitati pe zece ani, dar