Doar cinci dintre cele 40 de dosare de mare coruptie, despre care se vorbea la sfarsitul anului trecut, au fost identificate la PNA, a precizat, ieri, in cadrul primei sale conferinte, procurorul general al institutiei, Daniel Morar, afirmand ca ar fi multumit daca ar avea "20 de procurori inteligenti si dinamici", care sa intocmeasca rechizitorii complexe.
Subliniem ca in total PNA are incadrati 83 de procurori...
Procurorul general al Parchetului National Anticoruptie, Daniel Morar, a criticat, ieri, activitatea institutiei pana in momentul venirii sale, afirmand ca, in urma unei prime evaluari a dosarelor si a procurorilor anticoruptie, a descoperit o serie de neajunsuri. "Am analizat dosarele si activitatea procurorilor si ofiterilor de politie judiciara, observand ca Sectia a II-a s-a ocupat cu preponderenta de acordarea de credite si de urmarirea destinatiei acestora, lucru care nu e in consonanta cu abordarea pe care ar trebui s-o aiba. La fel si la Sectia I, care a fost asfixiata de dosare de mica si medie coruptie", a mai spus Morar, precizand ca a observat "o retinere a procurorilor de a instrumenta dosare in care sunt cercetate persoane cu functii inalte".
"Anchetatorii nu au inteles ca trebuie sa epuizeze intreg probatoriul", a subliniat Daniel Morar, invocand faptul ca "dosare aflate in faza incipienta, care merg foarte bine, se opresc deodata ca si cand persoanele aflate sub supraveghere ar cunoaste mersul anchetei". In acest sens, procurorul general a facut referire la anumite "interceptari" ale discutiilor purtate de anchetatori, incriminand "scurgerile de informatii" care incetinesc ancheta sau chiar o opresc.
Sperantele procurorului general
Si in ceea ce priveste activitatea procurorilor din tara, procurorul general s-a aratat nemultumit, declarand ca nu i se pare normal "ca la un Serviciu T