Multa lume s-a plictisit de blocurile comuniste, dar nu toti au bani sa-si cumpere casa in alta parte. Cine strange o suma suficienta pentru o locuinta noua (sau macar pentru a plati avansul la banca) se intereseaza de o vila "cu etaj, singur la curte".
Un mic spatiu unde sa te recreezi la aer liber, eventual sa mai faci si un gratar in week-end aduce un plus de confort si in acelasi timp te urca pe scara sociala. Dar, te costa vreo 200.000-300.000 euro. La preturi asemanatoare, au inceput sa se livreze si apartamente in blocuri private.
Cum, sa dau tot atatia bani si iar cu vecini pe cap, iar cu cheltuieli comune? Ei bine, exista persoane care agreeaza si aceasta varianta, care vine cu avantajele ei. Aceste imobile sunt structurate, de regula, pe 3-4 etaje, iar locuintele se intind pe suprafete generoase, intre 150 si 250 mp, ocupand, in cele mai multe cazuri, un nivel intreg.
Au toate finisajele si dotarile (gresie, parchet, faianta, ferestre tip termopan, centrale termice, aer conditionat), iar cladirea beneficiaza de paza specializata. Aceste blocuri se pot construi si in inima orasului, spre deosebire de noile vile (unele organizate in mini-cartiere), ridicate in special la periferie. Sau chiar in afara orasului.
Apetit pentru satele din vecinatatea Capitalei
"In afara de constructiile noi de la marginea cartierelor vechi, unii bucuresteni au optat pentru achizitionarea de case sau de teren cu destinatie rezidentiala in localitatile din apropierea orasului, datorita preturilor relativ mici comparativ cu cele practicate in Capitala.
Astfel, se constata cresterea interesului pentru zone cum sunt Cernica, Branesti, Balotesti, Corbeanca, Otopeni, Mogosoaia, Domnesti, crestere reflectata in numarul mare de tranzactii cu terenuri si in aparitia de constructii noi", a declarat Cristina Constantinesc