La sase luni de la inchiderea Centrului Istoric, firmele din zona inregistreaza pierderi de 50 la suta si peste 80 la suta din afaceri merg rau sau foarte rau, in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut. Situatia s-a agravat in conditiile in care zona este inchisa de sase luni, dar fara a fi inregistrat un progres al lucrarilor de reamenajare, sustin reprezentantii Asociatiei Investitorilor din Centrul Istoric (AICI), din care fac parte firmele din zona, reclamand si refuzul reprezentantilor administratiei locale de sector si ai Primariei Generale a Capitalei de a avea un dialog pe aceasta tema.
Potrivit unui studiu realizat la inceputul acestei luni, peste 90 la suta dintre cei care au afaceri in zona considera aprovizionarea ca fiind deficitara si mult mai proasta decat in urma cu sase luni, iar in privinta sigurantei, 49 la suta sustin ca au avut mari probleme in ultima perioada, marea majoritate considerand ca siguranta in zona este la fel ca in urma cu sase luni sau chiar mai slaba. Totodata, numai 20 la suta dintre cei chestionati considera ca zona va arata mai bine in urmatorii cinci ani, in timp ce peste 80 la suta sunt de parere ca va arata la fel sau chiar mai rau, aspect care dovedeste ca locuitorii Centrului Istoric si oamenii de afaceri din zona si-au pierdut increderea in capacitatea administratiei de a imbunatati conditiile din zona.
AICI, ai carei membrii au investit in Centrul Vechi peste 10 milioane de euro, spera intr-un dialog constructiv cu autoritatilor si sustine reabilitarea zonei si dezvoltarea acesteia, dar printr-un plan de inchidere a zonei in conformitate cu regulile de urbanism si prin respectarea drepturilor celor care traiesc si lucreaza in zona.
Pana in prezent, noua sute de persoane care locuiau ilegal in imobile din Centrul Istoric au fost evacuate de Municipalitate, iar alte peste doua mii au primit somatii