Piraeus Bank a inregistrat, in primele opt luni ale anului, un profit net de peste 3,2 milioane de euro, de peste doua ori mai mare decat rezultatul obtinut in aceeasi perioada a anului trecut.
Banca estimeaza o crestere a activelor pana la 510 milioane de euro, la sfarsitul anului, dupa ce in august 2004 a depasit pragul de 400 de milioane de euro.
Piraeus desfasoara in prezent un plan intens de investitii, intentionand sa ajunga la 50 de unitati pe piata locala pana la sfarsitul anului viitor.
"Planurile de investitii ale Piraeus Group pentru Romania si zona Balcanilor sunt foarte agresive. Planurile noastre de extindere nu au un punct final, 50 de unitati in 2005, sau 70 de unitati in 2007 si apoi gata. Romania reprezinta o piata imensa si domeniul bancar nu poate decat sa creasca pe aceasta piata. In cativa ani de acum inainte vor fi doar 5-7 banci mari si noi planuim sa fim printre ele", spune Irene Papadopoulou, directorul retelei de sucursale a Piraeus Bank Romania.
La sfarsitul acestui an Piraeus isi doreste sa ajunga la 30 de unitati. Pentru anul viitor, banca are planuite investitii de 5 mil. euro.
"Costul deschiderii unei sucursale Piraeus Bank este de 300.000 de euro", mai spune Papadopoulou.
Prin extinderea teritoriala Piraues incearca sa majoreze ponderea pe care activitatea in tara o detine in totalul afacerilor, in conditiile in care Capitala concentreaza in prezent 80% din acestea. Oficialii bancii doresc o dezvoltare pe toate segmentele - clienti individuali, corporativi si intreprinderi mici si mijlocii, fara sa se concentreze pe o anumita piata.
Toate marile grupuri financiare elene sunt prezente deja pe piata romaneasca. National Bank of Greece, Alpha Bank si Eurobank - primii trei jucatori din sistemul elen - au filiale pe piata locala si participa de asemenea la