Dorinta Coalitiei guvernamentale de a-i schimba pe presedintii celor doua Camere a generat o reactie negativa in randul socialistilor europeni. Dincolo de solidaritatea care ii face pe acestia sa Dorinta Coalitiei guvernamentale de a-i schimba pe presedintii celor doua Camere a generat o reactie negativa in randul socialistilor europeni. Dincolo de solidaritatea care ii face pe acestia sa sprijine puternic PSD, schimbarea presedintilor legislativului poate atrage dupa sine micsorarea numarului sustinatorilor Romaniei din Parlamentul European, usurand astfel sarcina ,popularilor" care sustin amanarea integrarii cu cel putin un an.
- Care este opinia Grupului Socialist despre posibila schimbare a presedintilor Camerei Deputatilor si al Senatului de catre puterea din Romania?
- Membrii Grupului Socialist sunt foarte ingrijorati de schimbarile pe care coalitia guvernamentala romana vrea sa le impuna si deplang incercarea de schimbare a regulilor dintr-un parlament ales democratic si de altfel si in consiliile regionale. Sa schimbi regulile jocului in timpul jocului, asa cum vrea sa faca Guvernul Romaniei, este impotriva procedurilor democratice si nu e deloc intelept. Noile reguli dorite de acest guvern pot sa intre in vigoare numai dupa urmatoarele alegeri parla-mentare. Consideram ca altfel se mineaza chiar stabilitatea politica a Romaniei. Din punct de vedere politic, este lipsit de intelepciune sa actionezi asa cum face Guvernul Romaniei, care ar trebui sa se ocupe de problemele si temele care trebuie rezolvate, astfel incat Romania sa intre in UE.
- Ati incercat sa transmiteti ingrijorarea dumnea-voas-tra autori-tatilor de la Bucuresti?
- Domnul Michael Cashman, colegul meu socialist britanic, membru in Comitetul parlamentar mixt UE-Romania, mi-a cerut sa organizez o intrevedere cu seful Misiunii Romaniei pe langa UE, ambasadorul Coma