Viata bebelusului care urmeaza sa se nasca depinde si de modul in care viitoarea mamica se hraneste pe parcursul celor noua luni de sarcina.
''Aproape 50 la suta dintre defectele din nastere pot fi prevenite cu ajutorul complexelor de vitamine prenatale''. Pentru a fi sigura ca ia vitamine in cantitati suficiente, femeia insarcinata este bine sa consulte medicul si farmacistul pentru a alege suplimentele prenatale potrivite.
Acidul folic, care face parte din familia B-urilor, este esential pentru o sarcina normala si o dezvoltare fara probleme a fatului. Lipsa lui duce la aparitia unor defecte ale sistemului nervos sau ale inimii copilului. Fiind solubil in apa, acidul folic este foarte usor eliminat din organism, ceea ce inseamna ca trebuie luat cu consecventa toata sarcina. Fierul este un alt supliment recomandat in perioada prenatala, fiind componentul principal al hemoglobinei - ''partea'' sangelui care transporta oxigenul prin tot corpul mamei si copilului. Astfel, se asigura dezvoltarea normala a noilor tesuturi. Vitamina A este vitala in dezvoltarea normala a celulelor si tesuturilor fatului, in special in cazul ochilor, inimii, urechilor si pielii. Pentru mama, vitamina A este importanta in lactatie si in protejarea de infectii. Suplimentul de calciu este si el necesar femeii insarcinate. La sarcina, femeia pierde pana la 30.000 mg de calciu, iar la o singura alaptare, ea pierde inca 300 mg de calciu, putand asimila prin hrana doar 400 mg. Vitamina C este esentiala in toate perioadele sarcinii, in dezvoltarea fatului, cat si in mentinerea starii de sanatate a mamei.
Viata bebelusului care urmeaza sa se nasca depinde si de modul in care viitoarea mamica se hraneste pe parcursul celor noua luni de sarcina.
''Aproape 50 la suta dintre defectele din nastere pot fi prevenite cu ajutorul complexelor de vitamine prenatale''. Pentru a fi sig