Locurile de parcare din Capitala i-au adus in pragul disperarii pe bucuresteni. In acest razboi al nervilor li se alatura si politistii de la Brigada de Politie Rutiera. Desi in acest moment exista aproape 72.000 de locuri de parcare, Bucurestiul se confrunta cu un deficit de 50.000 de spatii special amenajate pentru a-ti lasa masina. Potrivit Politiei, cosmarul poate fi "intalnit" zilnic in preajma centrelor comerciale si a pietelor aglomerate. Paradoxal, desi conducatorii auto prinsi ca-si lasa masinile aiurea pe strazi reclama lipsa parcarilor, oamenii legii au reusit sa identifice astfel de locuri de care nimeni nu se apropie. Explicatia ar putea fi simpla. Ca sa nu plateasca nici o taxa de parcare, bucurestenii prefera riscul incasarii unei amenzi. La Piata Unirii, de exemplu, se afla o parcare supraetajata, cu o capacitate de 1.000 locuri, dar aceasta este aproape goala, pentru ca oamenii se feresc sa achite taxa.
Politistii de la Circulatie sunt nevoiti sa sanctioneze, zilnic, zeci de soferi care opresc neregulamentar pe B-dul I.C. Bratianu si Calea Calarasilor. In prezent, in Bucuresti exista organizate urmatoarele parcaje: 65.000 de locuri la resedinte; 3.012 locuri de utilitate publica, de suprafata, cu plata; 3.560 locuri cu plata, subterane (in parcajele Intercontinental, Bucur Obor, Orizont, Compozitorilor, Timisoara, Baba Novac, Liviu Rebreanu) si 345 locuri de utilitate privata, cu plata, de suprafata.
Locurile de parcare din Capitala i-au adus in pragul disperarii pe bucuresteni. In acest razboi al nervilor li se alatura si politistii de la Brigada de Politie Rutiera. Desi in acest moment exista aproape 72.000 de locuri de parcare, Bucurestiul se confrunta cu un deficit de 50.000 de spatii special amenajate pentru a-ti lasa masina. Potrivit Politiei, cosmarul poate fi "intalnit" zilnic in preajma centrelor comerciale si a pietelor aglomer