Administratorii cazinoului din Cluj-Napoca, unde au fost deja arestati trei angajati, sunt anchetati de politisti. Acuzati ca imprumutau unor jucatori jetoane si bani contra unor dobanzi cuprinse intre 10 si 20 la suta pe zi, cei trei oameni de ordine sunt anchetati pentru constituirea unui grup infractional organizat si santaj. Ofiterii Centrului Zonal de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog (CZCCO) Cluj sustin ca administratorul si unul dintre cei trei asociati italieni ai cazinoului ar avea cunostinta despre afacerile celor trei angajati. Seful Brigazii de Combatere a Crimei Organizate Cluj, Toma Rus, a declarat ca administratorul Eugen Marchis este cercetat in stare de libertate, insa vineri i s-a interzis sa paraseasca tara, in timp ce unul dintre asociatii italieni, Collagreco Petro, este plecat de o luna din Romania, motiv pentru care politistii trebuie sa astepte ajutorul colegilor din Italia. Cazinoul a fost inchis, actele contabile au fost ridicate, iar valoarea prejudiciului nu a fost inca stabilita cu exactitate.
Potrivit anchetatorilor, sumele pe care cei trei le-au castigat sunt foarte mari, avand in vedere ca toti au masini de lux, terenuri, bani in conturi si mai multe case. Vlad Alexandru Tepes si Dan Ferdean, ambii angajati ai Cazinoului Chio din Cluj (al SC Media Web SRL) ca oameni de ordine, precum si Alexandru Caba, presupus om de legatura al acestora, au fost arestati preventiv pentru 29 de zile de magistratii Tribunalului Cluj.
Metoda "suveica" le-a adus cel putin 100.000 de euro
In toata aceasta afacere ilegala, politistii au stabilit ca cei trei au folosit o metoda numita "suveica". Concret, barbatii cumparau jetoane chiar de la conducerea cazinoului, beneficiind de discount-ul de angajati si apoi le ofereau jucatorilor cu o dobanda de 10-20 la suta pe zi.
In cazul in care impatimitii jocurilor de