Politica externa a unei tari se defineste in functie de multi factori. La noi, presedintele Basescu a sintetizat intregul amalgam de factori intr-o veritabila perla, demna de un marinar slobozit intr-un port african dupa trei luni pe ocean.
Sa nu uitam insa ca limba presedintelui Basescu este uneori "dovedita" de limba marinarului Basescu. Iar atunci, marinarul vorbeste. Cu zece zile in urma in cadrul unei intalniri cu presa, intrebat fiind de ce tine atat de mult la celebra deja "Axa Washington-Londra-Bucuresti" si nu este adeptul unor relatii la fel de apropiate cu partenerii traditionali ca Franta sau Germania, Traian Basescu a afirmat razand: "Decat sa sug... la mai multi licurici mici, mai bine sug... la un licurici mai mare"!
In viziunea Presedintelui Romaniei, licuriciul sef inseamna persoana sau grupul de interese cu cea mai mare influenta politica si deopotriva economica dintr-o zona anume.
Un personaj din mediul de afaceri, politic sau administrativ, cel mai influent si cel mai puternic, cel in fata caruia se inclina si inchina toti, cel care este deasupra tuturor.
Lampyris de Clusium
Licuriciul, Lampyris noctiluca, este definit de Dictionarul Explicativ al Limbii Romane ca fiind "insecta din ordinul coleopterelor, care are pe ultimele segmente abdominale niste organe care emit lumina fosforescenta".
Mai departe, Dictionarul de sinonime ofera o sumedenie de sinonime pentru licurici: "luciola, putregai, faclies, fanaras, pri-colici, scanteiuta, steluta, viermusor, focul-lui-Dumnezeu, gandac-scanteios, gandacel-scanteios, lumina-de-padure, vierme-lucitor".
Noul Dictionar Explicativ al Limbii Romane spune ca licuriciul este "un gandac nocturn care are proprietatea de a lumina in intuneric". Toate bune