Orice constructie are si costuri ascunse. Daca apelati la o firma pentru a va face propria casa, nu platiti doar pentru fundatie si ridicarea imobilului. In pretul pe metru patrat, compania ar trebui sa includa si taxa de colectare, transport si depozitare a resturilor ramase in urma lucrarilor. De multe ori, insa, constructorii “uita” sa mai plateasca pentru a va scapa de moloz si prefera sa arunce gunoiul pe unde apuca. De aceea, locurile virane din mai toate orasele su
Orice constructie are si costuri ascunse. Daca apelati la o firma pentru a va face propria casa, nu platiti doar pentru fundatie si ridicarea imobilului. In pretul pe metru patrat, compania ar trebui sa includa si taxa de colectare, transport si depozitare a resturilor ramase in urma lucrarilor.
De multe ori, insa, constructorii “uita” sa mai plateasca pentru a va scapa de moloz si prefera sa arunce gunoiul pe unde apuca. De aceea, locurile virane din mai toate orasele sunt pline de caramizi sparte, beton uscat si resturi de gresie. In mod normal, firmele de constructii trebuie sa incheie un contract cu o groapa de gunoi, unde sa duca molozul. Aici, intervin problemele, din cauza tarifelor practicate de societatile care administreaza gropile de gunoi si a lipsei verificarii de catre autoritati a contractelor de salubrizare. Multi constructori cu cifre modeste de afaceri se plang ca preturile sunt destul de piperate, desi, la o lucrare de o suta de mii de euro, realizata in Bucuresti, costul aruncarii molozului nu depaseste 100-150 de euro. “Noi am preferat sa dam 50 de lei grei unui sofer care a venit cu basculanta proprie, decat sa platim firmei care gestioneaza groapa de gunoi”, explica seful unei echipe de muncitori care se ocupa cu constructia unei case in vestul Capitalei.
In Tulcea, constructorii trebuie sa incheie