Posturile de conducere de la Parchetele Anticoruptie si cel General sunt tot vacante, desi a trecut peste o luna si jumatate de cand sefii acestora au fost revocati/pensionati din functie, iar dintre cei 21 de candidati intervievati n-a fost selectat inca nici unul.
Fiind doua dintre cele mai importante clauze impuse Romaniei pentru aderarea la Uniunea Europeana, lupta impotriva coruptiei si a crimei organizate si terorismului, par sa dea mari batai de cap ministrului Justitiei, care, intr-un timp relativ scurt, ar trebui sa asigure ocuparea functiilor de sefi ai PNA si DIICOT.
In incercarea de a reforma justitia, Monica Macovei a anuntat cu mare tam-tam revocarea/pensionarea, din motive de "ineficienta", a conducerii PNA si a Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism, propunandu-si ca, pana la jumatatea lunii septembrie, sa organizeze interviuri si sa faca propuneri pentru ocuparea celor sapte posturi vacante.
O parte dintre aceste afirmatii au fost facute cu ocazia numirii la conducerea PNA a procurorului Daniel Morar, moment in care au fost anuntati si procurorii "delegati" pentru 30 de zile, Mircea Zarie - adjunct al lui Daniel Morar, si Doru Ioan Cristescu - adjunct al sefului DIICOT.
Fiecare dintre cei 21 de candidati, 15 pentru ocuparea celor cinci posturi de la PNA (doua de procuror general adjunct si trei de sefi de sectii) si 6 pentru ocuparea celor doua functii de sef, si-au depus CV-urile si "aplicatiile" pana la data de 2 septembrie, fiind intervievati in perioada 5 - 8 septembrie.
Interimate prelungite
Cu doua zile inainte de a expira interimatul adjunctilor Mircea Zarie si Doru Cristescu, Monica Macovei anunta ca s-au finalizat interviurile celor 15 candidati pentru posturile PNA, comisia (formata din ministrul Justitiei, Daniel Morar, si conferentiarul universitar dr. Mi