Cand ajung in impas partidele se agata de ideea reformarii clasei politice.
Desi nimeni nu pricepe ce i-a impiedicat pana acum sa se reformeze - in afara propriilor vanitati si interese - liderii politici descopera bruscamente ca se afla intr-o clasa care-i scoate din sarite si de care dlui Geoana, de exemplu, i s-a facut rusine de cum a ajuns in varful ei: "mi-e rusine ca fac parte dintr-o clasa politica discreditata de populatie in proportie de 80%".
Si cand te gandesti cate eforturi jenante a facut dl Geoana pentru a ajunge la asemenea rusine! Politicienii isi vorbesc atat de rau "clasa" incat uneori te intrebi ce mai cauta in ea daca e atat de ingrozitoare? Ideea ca propriile emanatii au stricat aerul politic nu pare sa le treaca prin cap - preocupati cum sunt de instalarea aerului conditionat langa scaunul lor.
Si presedintele Basescu a vorbit de primenirea clasei politice la San Francisco unde n-a exclus posibilitatea ca la "alegerile urmatoare vom avea si un presedinte care sa nu fi fost membru de partid". Aiurea! Intai, fiindca nu e dl Basescu omul care sa renunte la candidatura pentru un nou mandat si apoi fiindca alegerile noastre au o slabiciune marcata pentru fostele structuri.
Cine n-a facut parte din ele, n-ajunge nici pe liste. Dl Gusa, care viseaza deja la presedintie, e convins ca si sondajele - realizate de institute conduse de fosti securisti - si serviciile secrete vegheaza ca nu cumva clasa politica sa se schimbe si sa apara "alternative" neprevazute.
Asa incat tot ce le ramane politicienilor e sa se declare unii pe altii "prizonieri" ai structurilor si sa se indice pe sine ca adevaratii carausi ai schimbarii.
Astfel, dl Geoana "a intrat in politica cu fruntea sus si o sa ies cu fruntea sus" dar il considera pe dl Basescu "prizonierul sistemului ticalosit" in timp ce presedint