Mai multi directori de licee sau scoli generale din Cluj-Napoca au demisionat in ultima perioada, toti invocand „motive personale". Scenariul seamana cu metodele folosite de regimul comunist: in prima faza apare o reclamatie a unui profesor nemultumit, la cateva zile se face un control, iar apoi directorul demisioneaza din „motive personale".
Aceasta nu inainte ca directorul sa fie chemat la raport de inspectorul scolar general, care ii sugereaza sa isi prezinte demisia altfel va fi inlocuit pentru performante slabe.
Ieri, a fost randul directorului de la Scoala Generala „Horea", profesorul Ioan Balan. „Nu comentez motivele demisiei", a spus dascalul. Numai ca, situatia nu a mai putut fi ascunsa de ochii opiniei publice pentru ca 48 de profesori si personal auxiliar au semnat un memoriu prin care protesteaza vizavi de jocurile de culise.
La aceasta situatie s-a ajuns dupa ce, in 24 august, profesoara de chimie, Alina Negru, a depus un memoriu la Inspectoratul Scolar Cluj prin care „atragea" atentia asupra neregulilor existente in cadrul scolii „Horea". Dupa sesizarea profesoarei Negru, cu o zi inainte de inceperea scolii, 9 septembrie 2005, a sosit echipa de inspectori scolar de la ISJ Cluj.
Alina Negru s-a aratat nemultumita de faptul ca alegerea profesorilor din consiliul de administratie al scolii nu a fost discutata de Consiliul Profesoral si ca unele note din cataloage au fost corectate fara respectarea regulamentului scolar.
„Am reclamat neindeplinirea, cateodata, a atributiilor celor doi directori in conformitate cu regulamentul scolar. Ceea ce am scris am spus in repetate randuri si verbal, iar acum le-am pus pe hartie", a spus profesoara de chimie, Alina Negru.
Protestul dascalilor
Aceste acuzatii sunt catalogate de directorul demisionar Ioa