Intesa va pastra profilul BCR de banca universala daca reuseste sa preia cea mai mare institutie de credit romaneasca, fiind multumita de potentialul oferit de piata autohtona, a declarat Giovanni Boccolini, seful diviziei internationale pentru subsidiarele bancii italiene.
"Abordarea noastra de banca universala plurilocala inseamna ca principalii parteneri de afaceri ai BCR vor fi aceiasi cu cei pe care Intesa ii deserveste pe piata sa autohtona, si anume populatia, afacerile de orice marime, companiile, institutiile financiare, autoritatile municipale si locale si agentiile guvernamentale", a afirmat Boccolini.
Oficialul Intesa a aratat ca strategia pentru Romania va presupune consolidarea punctele forte specifice ale BCR si un transfer de cunostinte si experienta, pentru dezvoltarea gamei de produse si servicii. Boccolini califica BCR drept cea mai buna alternativa pentru strategia Intesa de dezvoltare in regiune, unde sustine ca banca italiana a avut o politica selectiva.
Portofoliul Intesa in Europa Centrala si de Est cuprinde Central-European International Bank (a patra banca din Ungaria), Vseobecna Uverova Banka (a doua banca din Slovacia), Privredna Banka Zagreb (a doua banca din Croatia) si Delta Banka, cea de-a doua banca din Serbia si Muntenegru. Cele patru filiale totalizeaza 3,5 milioane de clienti si o retea de 650 de sucursale. "BCR reprezinta pentru Intesa o oportunitate perfecta de a-si consolida pozitia in aceasta regiune. Decizia de a investi in Romania este bazata si pe faptul ca Intesa a identificat aici numeroase oportunitati de dezvoltare. Economia locala se dezvolta intr-un ritm rapid si in plus, Romania se afla pe un drum ferm de aderare la Uniunea Europeana", a mai spus Boccolini.
Intesa va pastra profilul BCR de banca universala daca reuseste sa preia cea mai mare institutie de credit romaneasca, fiind multumita de p