Si apropo de mancare chinezeasca, cea mai buna din lume se gaseste in restaurantele din Hong Kong, oras in care majoritatea locuitorilor sunt cantonezi. Este deja istorie faptul ca in Canton au fost mereu cei mai buni bucatari din China, si odinioara erau adusi la curtea imparatului, din Canton (actualmente numit Guangzhou) la Peking (acum numit Beijing). Se spune despre cantonezi ca traiesc ca sa manance si nu mananca ca sa traiasca. Turistii straini merg mai intai la ceea ce se
Si apropo de mancare chinezeasca, cea mai buna din lume se gaseste in restaurantele din Hong Kong, oras in care majoritatea locuitorilor sunt cantonezi. Este deja istorie faptul ca in Canton au fost mereu cei mai buni bucatari din China, si odinioara erau adusi la curtea imparatului, din Canton (actualmente numit Guangzhou) la Peking (acum numit Beijing). Se spune despre cantonezi ca traiesc ca sa manance si nu mananca ca sa traiasca.
Turistii straini merg mai intai la ceea ce se cheama restaurant “dim-sum”. Servite de dinainte de rasaritul soarelui pana la 5-6 dupa-masa, dim-sum, gustarile miniaturale cantoneze, sunt adevarate opere de arta. In bucataria cantoneza exista 2.000 de tipuri de dim-sum, iar intr-un restaurant din Hong Kong se prepara cam 100 de tipuri pe zi. Abia apoi strainii incearca un restaurant chinezesc traditional, unde mancarea este foarte diferita de mancarea chinezeasca servita in Romania.
Un alt motiv pentru care strainii sunt atrasi de Hong Kong ca de un magnet, pe langa bucataria cel putin originala, este statutul de port fara taxe al orasului. Nimeni nu vine aici fara sa cumpere ceva, mai ales ca totul, cu exceptia bauturilor alcoolice, tigarilor, parfumurilor, produselor cosmetice si masinilor, se vinde fara taxe de import. Politica locala incura