Daca alegerile anticipate ar fi avut loc la timp (ceea ce nu era deloc greu de facut), PSD ar fi devenit un partid de mana a treia, care nu ar mai fi avut o pondere semnificativa in viata politica. Asa, el ramane un partid de mana a doua, ce inca pastreaza cateva atuuri in maneca. Poate ca tot raul a fost insa spre bine.
Amenintat cu diminuarea drastica a puterii sale dupa alegeri, PSD a fost silit sa-si ia inima-n dinti si sa inceapa, in fine, un proces de reforma interna.
Nu putem sa nu-i recunoastem meritul de a se fi debarasat de principala piedica in calea normalizarii sale (si-n acelasi timp a tarii intregi), si anume de Ion Iliescu, cea mai reactionara figura postdecembrista, care-a fost la un pas sa aduca Romania in situatia unei republici Belarus, fara sanse si sperante de viitor.
Romania nu putea pur si simplu inainta catre lumea civilizata pana ce puterea lui Iliescu nu era distrusa. Acest lucru l-a stiut tot timpul foarte bine mana sa dreapta, Adrian Nastase, care se face vinovat de complicitate constienta, timp de ani de zile, cu amatorul de crap la carton, pe care l-a urmat supus pana-n ultima clipa.
A fost un targ odios, cinic, o miza pur politicianista pe popularitatea fostului presedinte, cu pretul distrugerii Romaniei. Acest fapt nu trebuie sa i se ierte lui Adrian Nastase, oricat de umana ar fi fata pe care el o va arata de-aici inainte.
PSD a facut un pas si mai departe. A inceput sa-i presare pe drum, unul cate unul, pe membrii fostei echipe a lui Iliescu, ultimul pe lista (cu voia dumneavoastra) fiind pana acum Antonie Iorgovan. Baronii care-au proliferat sub "politicianul cinstit" Iliescu s-au vazut dezavuati de partid si chemati, in sfarsit, in justitie.
In fine, partidul sustine ideea Parlamentului unicameral, corecta politic dupa parerea mea. E un proces de curatire forta