Intr-o Capitala transformata in baltoaca, prefectul constata cu seninatate ca nu e nici o criza majora, iar primarul general da vina pe sistem si se declara multumit de reactiile celor responsabili. Casa Poporului s-a umplut de teuri si galeti, iar bucurestenii si-au serbat orasul inotand prin sleaurile pline cu apa.
Blestemul dusului care ne inunda
20 septembrie 1459. O zi de sarbatoare. Bucurestiul era atestat documentar ca oras. 20 septembrie 2005. O zi mohorata in care bucurestenii au inotat prin balti si au stat ore-n sir in intersectii blocate, autoritatile fiind incapabile sa evite inundatiile si nebunia din trafic.
De ziua lor, bucurestenii au avut parte numai de surprize neplacute. Ploaia cazuta in ultimele zile a pus stapanire pe oras, inundand pana si mintile multora din administratia locala. Ieri, la primele ore ale diminetii, o treime din strazile Capitalei era blocata, sute de imobile inundate, trasee RATB intrerupte, scoli si gradinite inchise. Bucurestiul era paralizat. Cele mai afectate zone au fost: Sincai, Cheiul Dambovitei, Mihai Bravu, Soseaua Colentina, Doamna Ghica, Calea Vacaresti, Soseaua Progresului, Pache Protopopescu, 1 Decembrie 1918, Fizicienilor, Resita si Drumul Taberei.
Pentru ca a plouat cu un debit de peste 65 de litri pe metrul patrat, canalul colector al orasului s-a blocat. Ca de fiecare data in aceste situatii, mai-marii Capitalei au gasit foarte repede explicatii, acestea fiind si punctul lor forte.
CIRCUITUL APEI IN NATURA. Declaratia zilei a fost de departe a lui Andrei Podani, director in cadrul companiei Apa Nova, care, nici mai mult, nici mai putin, ne-a scos vinovati pe noi, bucurestenii care ne-am trezit de dimineata si am indraznit sa ne facem dusul obisnuit si nevoile fiziologice, blocand astfel canalul colector al orasului.
"Problema este in felul urmator, canalul colector s-a