Potrivit companiei, sistemul de canalizare al orasului ar fi facut fata ploilor din ultimele zile daca locuitorii orasului ar fi renuntat la dusul de dimineata si la nevoile fiziologice
Cateva sute de imobile din Capitala, printre care sedii de spitale, scoli, gradinite, muzee si chiar sediul unui minister, au fost inundate ieri dupa peste 30 de ore de ploaie, cantitatile de apa depasind 60 de litri pe metrul patrat. Situatia s-a agravat dupa blocarea canalului colector al orasului, a carui capacitate se ridica la un debit maxim de 80 de metri cubi pe secunda, in timp ce ploile si debitul casnic din ultimele doua zile au insumat 180 metri cubi pe secunda.
In urma suprasolicitarii retelei de canalizare, ieri la ora pranzului o treime dintre strazile Bucurestiului erau blocate, cele mai grav afectate fiind sectoarele 3 si 4, respectiv perimetrul dintre zona Sincai, Cheiul Dambovitei si Mihai Bravu. Printre cladirile si institutiile inundate s-au numarat Spitalul Marie Curie, Palatul Copiilor, sediul Ministerului Administratiei si Internelor, Spitalul CFR, Institutul Cantacuzino, Muzeul Taranului Roman etc. Reteaua locala de transport in comun a cedat in anumite cartiere, zeci de trasee RATB fiind intrerupte si deviate pe rute alternative.
Potrivit primarului general al Capitalei, Adriean Videanu, inundatiile din Bucuresti au fost provocate "de problemele de sistem", care are o vechime de aproape jumatate de secol si nu acopera decat 70 la suta din necesarul orasului. Totodata, durata de exploatare a acestuia e depasita in proportie de 40 la suta.
Vinovatii gasiti de Apa Nova - ploaia si dusul nostru de dimineata.
Potrivit Apa Nova, cauza infernului caruia am fost obligati sa-i facem fata ieri in Capitala nu ar fi reteaua de canalizare prost intretinuta, ci dusul de dimineata si nevoile noastre fiziologice. "Problema este in felul u