Prima balta am gasit-o pe strada Democratiei. De netrecut. Prin fata bisericii Sf. Anton pietonii treceau grabiti incercand sa se fereasca de apa aruncata de rotile autovehiculelor. Lacul se intindea pe cativa metri iar tramvaiele care circulau prin zona ridicau adevarate perdele de apa asupra oamenilor.
Nici centrul Ploiestiului nu a fost scutit de surprize. In fata Muzeului de Arta, o balta imensa bloca accesul trecatorilor spre trecerea de pietoni. Unii au gasit solutii cel putin periculoase. Ca sa ajunga in fata Liceului Mihai Viteazu traversau neregulamentar pe la vreo 10 metri de zebra, acolo unde se termina lacul.
In zona Garii de Nord, paraul Dambu mai avea putin pana sa iasa din matca. Angajatii ADPP lucrau la curatarea albiei de gunoaie si sticle de plastic pentru a preveni inundarea zonei. Metoda de lucru a starnit curiozitatea trecatorilor. Urcati intr-o barca galbena, legata cu cabluri de pod, doi muncitori adunau resturile menajere pe care apoi le aduceau la mal intr-o galeata. Sacii cu pamant erau distribuiti oamenilor din zona pentru a-si proteja gradinile de apa. Pe strada Poienitei, apa involburata a intrat in doua curti fara a provoca pagube.
Canalizarea nu a mai facut fata nici la Gara de Vest unde, pentru a ajunge in statia de taxi sau in cea de tramvai, oamenii erau nevoiti sa ocoleasca mai multi metri. Taximetristii din zona erau nemultumiti pentru ca „situatia este aceeasi la orice ploaie".
Pe Soseaua Vestului, din dreptul barierei spre Strejnic si pana la Lamaita, rigolele erau pline de apa. Masinile si tramvaiele stropeau pietonii care nu aveau nici o sansa pentru a se feri.
Pe strada Baraolt, in fata Gradinitei 36, acelasi peisaj. Balta acoperea rotile masinilor parcate, iar parintii si micutii nu aveau nici o sansa sa ev