Tribunalul Salaj a respins ieri cererea de eliberare pe cautiune a Aureliei Stan, o zalauanca arestata pentru luare de mita, care spune la randul ei ca a mituit mai multe persoane influente din judet.
O cautiune mica-mica
Dupa arestare, Aurelia Stan a formulat o cerere de eliberare pe cautiune, iar completul de judecata, in care procuror de sedinta a fost prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Salaj, Mircea Marincas, a fost de acord cu cererea si a propus o valoare de 20 de milioane de lei vechi pentru eliberare, in timp ce minimul posibil este de 10 milioane de lei.
In cele din urma, Mircea Marincas a renuntat sa mai intre in cauza, iar noul procuror de sedinta, Angela Balasz, a sustinut, la termenul de ieri, cand s-a judecat cererea, ca Aurelia Stan trebuie sa ramana in arest, deoarece, daca ar fi eliberata pe cautiune, cercetarile ar fi mult ingreunate.
Prim-procurorul Mircea Marincas ne-a declarat, ieri, ca nu comenteaza in nici un fel decizia instantei de judecata si ca nici nu are acest drept, adaugand ca, atunci cand a fost procuror de sedinta, a fost de acord cu dreptul Aureliei Stan de a formula cererea si nu neaparat cu eliberarea ei pe cautiune.
Scandalul, pe scurt
Aurelia Stan, fost presedinte al Comisariatului pentru Societatea Civila Salaj (este vorba de o organizatie neguvernamentala, nu de o institutie a statului – n.r.), a fost arestata la sfarsitul lunii trecute, dupa ce a fost prinsa in flagrant delict de luare de mita.
Scandalul a luat amploare in urma cu 10 zile, dupa ce ea a spus anchetatorilor ca a mituit mai multe persoane cu functii de conducere in diferite institutii ale statului, persoane printre care se numara si adjunctul lui Mircea Marincas, respectiv prim-proc