Liderii Sindicatului Protectia Copilului intentioneaza sa aprinda fitilul bombei, daca organele in drept sa puna capat acestei crize, nu se implica de urgenta.
Atat Consiliul Judetean, cat si Directia de Munca si Prefectura Giurgiu au fost instiintate printr-o nota semnata de liderul de sindicat Dumitru Podaru in data de 20 septembrie 2005, cu privire la situatia grava in care se afla institutia, angajatii, asistentii maternali si cei 720 de asistati (copii si adulti cu handicap usor si sever) aflati acum in centre de plasament (Tandava, Carpenis, Bolintin Vale) sau in centre de zi si case de tip familial.
Datorita intarzierilor la plata salariilor, angajatii DGASPC au fost nevoiti de multe ori sa apeleze la credite bancare cu dobanzi ridicate. Din cauza intarzierilor la plata salariilor angajatii s-au vazut pusi in imposibilitatea achitarii ratelor la banci, devenind astfel, rau platnici fiind pusi in situatia jenanta de a nu mai putea obtine noi imprumuturi.
Restantele acumulate de institutie in perioada anterioara, se ridica acum la peste 10.5 miliarde lei vechi. Datoriile sunt, am putea spune, "istorice", atata vreme cat ele s-au acumulat de-a lungul a peste 100 de zile, in perioada fostei conduceri, acuzata in presa locala de afaceri cel putin dubioase si management defectuos.
Cele mai mari datorii se inregistreaza la capitolele alimente (peste 2.6 miliarde lei vechi). Centrele si casele de tip familial din subordinea DGASPC mai au rezerve de alimente numai pentru trei zile. Restantele la plata serviciilor catre furnizori fac ca acestia sa refuze livrarile de marfuri alimentare.
Nici la capitoul medicamente si materiale sanitare situatia nu e mai buna. Aici datoriile se ridica la 950 de milioane ROL, punandu-se in pericol sanatatea asistatilor si in