Ministrul Transporturilor, Gheorghe Dobre(Foto: )
In urma inundatiilor abatute asupra Romaniei in decursul acestui an, nenumarati locuitori ai zonelor afectate au ramas fara locuinte. Dupa ce a dat vina pe „fostii" pentru producerea calamitatilor, actualul Guvern s-a batut cu pumnul in piept ca pana la sosirea iernii toti cei ramasi fara case vor avea un acoperis deasupra capului.
Au urmat o serie de afirmatii laudaroase la adresa propriilor persoane, culminand cu alocarea unor presupuse fonduri pentru reconstructia locuintelor luate de ape.
Dupa cum se remarca, a venit toamna, cu alte inundatii, si casele nu-s… Mai mult, din cate se pare, ministerele nu au nici banii promisi, asa ca au inceput o colecta „voluntara" si absolut obligatorie in randul angajatilor institutiilor subordonate fiecarui minister.
Anul 2005 a adus tarii noastre un val de inundatii care s-au dovedit a fi catastrofale pentru locuitorii zonelor afectate de intemperii. Pe langa morti, culturi distruse, animale inecate si luate de ape, sute de oameni au ramas sub cerul liber dupa ce viiturile le-au maturat din temelii locuintele.
Profitand de ocazie si pentru a transforma totul intr-o veritabila campanie electorala, actualii guvernanti nu au ratat ocazia sa promita ca pana la sosirea iernii toti cei ramasi fara locuinte se vor muta in case noi. Intre timp a venit toamna, cu alte inundatii, iar din casele pro-mise nu se intrevad nici macar stalpii. Motivul e relativ simplu.
Ministerele care s-au angajat sa reconstruiasca satele luate de ape pur si simplu nu au alocat fondurile necesare. Cine a crezut ca, de exemplu Ministerul Transporturilor Constructiilor si Turismului (MTCT), care a promis ca va reconstrui un sat intreg, va aloca bani din fondurile proprii, se i