Intr-o scrisoare adresata prim-ministrului Calin Popescu Tariceanu, lui Jonathan Scheele, seful Delegatiei Comisiei Europene in Romania, si lui Stavros Dimas, European Commissiomer for the Enviroment, conducerea obstei de mosneni din satul Feteni, judetul Valcea, il reclama pe primarul municipiului Ramnicu Valcea, Mircia Gutau, pentru incalcarea legii.
Mai exact, delegatii obstei cer ajutorul reprezentantului Guvernului si Comisiei Europene, pentru ca municipalitatea sa nu construiasca in satul lor o groapa de gunoi ecologica. Ei spun ca groapa va distruge un sit arheologic si o cetate din secolul al XIV-lea.
Obstea locuitorilor satului Feteni, din fosta comuna Goranu, in prezent cartierul Feteni al municipiului Ramnicu Valcea, isi exprima dezacordul cu privire la folosirea unor fonduri comunitare pentru realizarea unei investitii al carei obiectiv este managementul integrat al deseurilor municipale in Ramnicu Valcea.
Prin hotararea nr. 162/2004, Consiliul Local al municipiului Ramnicu Valcea a inventariat in domeniul privat al localitatii suprafata de 13,7 hectare, situata in cartierul Feteni, cu destinatia de a fi folosita pentru amplasarea unei gropi de gunoi ecologice.
CONTRA. Nicolae Patru, vicepresedintele Consiliului Judetean Valcea, este impotriva locatiei gropii ecologice
ILEGAL. "Hotararea este nelegala si netemeinica, aducand numeroase prejudicii comunitatii noastre. Astfel, suprafata de 13,7 hectare nu este proprietatea privata a municipiului Ramnicu Valcea, ci a locuitorilor satului Feteni, hotararea Consiliului Local realizand practic o expropriere ilegala. Aceasta suprafata de teren a fost dobandita de obstea satului Feteni in urma reformei agrare din anul 1921, cu destinatia de a fi folosita in comun, ca pasune. La adoptarea acestei hotarari nu s-a tinut cont de normele legale, atat la nivel national, cat si la nivel comu