Dupa ce a primit recent toate autorizarile necesare operarii ca banca comerciala, CEC incearca sa lanseze de saptamana viitoare un atac in forta pe piata creditului, prin produse in lei la dobanzi sub cele ale concurentei.
Datorita lichiditatilor consistente de care dispune, CEC scoate la bataie incepand de luni un credit ipotecar si un credit pentru investitii imobiliare, la o dobanda de 9,75% pe an, fixa in primii trei ani de la contractare.
"Avem foarte multe lichiditati, iar lansarea noului pachet de credite in lei o data cu intrarea in vigoare a normei BNR privind limitarea creditului in valuta este o simpla coincidenta", a declarat Eugen Radulescu, presedintele CEC.
Oferta mai include un credit pentru turism, altul pentru studii si un al treilea pentru nevoi medicale, toate la o dobanda variabila de 15% pe an.
"Pentru sume mai mici, dobanzile sunt mai ridicate in conditiile in care costul de administrare este acelasi cu cel aferent unui credit de valoare mare", explica Radulescu.
Aceeasi dobanda de 15% va fi valabila si pentru creditul auto, la care dobanda era pana acum de 17% pe an, precum si pentru creditul pentru cumpararea de bunuri de uz casnic.
CEC mai vine cu o varianta de credit pentru investitii imobiliare cu dobanda variabila, care scade de la 16% la 14% pe an. "Am transferat in beneficiul clientului ceea ce am castigat din reducerea rezervelor minime obligatorii la lei", spune Radulescu.
In acelasi timp, banca se pregateste sa profite de reteaua extinsa de unitati din zona rurala, lansand un "credit rural", in valoare de pana la 750 de lei si cu scadenta de maximum un an, pentru nevoi nespecificate, la o dobanda de 13,75% pe an.
Planul CEC de a atrage mai multi clienti include si un credit de refinantare a altor credite contractate anterior, pentru care v