Toate parcurile din Capitala risca sa fie inundate. Autoritatile locale au intrat in alerta. Sute de persoane din Bucuresti si Ilfov au fost evacuate si zeci de case sunt in pericol de prabusire.
Nivelul apei in salba de lacuri va depasi cotele de pericol si de aparare, din cauza precipitatiilor prognozate pentru urmatoarele trei zile. In aceste conditii, exista riscul ca toate lacurile din Capitala sa fie inundate. Debitul raurilor din zona Buftea a crescut de la 2-3 metri cubi pe secunda (in limitele normale) la 20 de metri cubi pe secunda.
"Situatia este grava. Toate lacurile sunt in pericol, mai ales cele care sunt in preajma blocurilor, cum este Plumbuita. Potrivit prognozei, in Bucuresti ploua pana sambata", ne-a spus viceprimarul Murgeanu.
Cotele de pericol ale lacurilor Carol si Circului au fost depasite deja cu peste 30 de centimetri si sunt in crestere. Lacul artificial din Parcul Cismigiu s-a revarsat pe alei acum doua zile, autoritatile intervenind pentru evacuarea apei din zona.
Administratia Lacurilor lucreaza deja la intarirea digurilor si a malurilor lacurilor cu saci de nisip.
"Ma duc in Plumbuita sa vad care este situatia. Am dispus deja ca oamenii sa se apuce sa umple saci cu nisip", a spus Neculai Ontanu, edilul sectorului 2.
PERICOL. O alta zona critica a fost cea dintre Prelungirea Ghencea si Soseaua Alexandriei.
"E nenorocire in cartierul Giulesti-Sarbi. Peste 50 de case au fost inundate, pe sapte strazi. Nenorocirea este ca apa balteste pe o suprafata de peste cinci hectare si are o adancime de un metru. Mai multe persoane s-au dus la rude, iar pentru restul am gasit un loc de cazare provizoriu, in cateva clase din sediul Scolii Generale 161", a spus primarul sectorului 6, Cristian Poteras.
Echipele de interventie au sapat un sant prin intermediul caruia apele pluviale sa fie drenate catre zone n