Intrebat de ce anume nu vor fi folosite statiile portabile aflate in dotarea politistilor, Dan Fatuloiu a spus ca acestea nu au intotdeauna semnal bun, in timp ce retelele de telefonie mobila au o arie de acoperire mult mai extinsa. ?Pentru a acoperi si zona comunelor, unde sistemul de radiocomunicatii nu functioneaza foarte bine, dispecerul de serviciu introduce grupul de numere de telefoane mobile ale sefilor de post si ale agentilor de ordine publica din zona si trimite mesajul. Astfel, toata lumea este alerata in timp util?, a spus chestorul Fatuloiu.
?Nu vor da mesaje personale?
Prin aceste sms-uri, politistii nu pot comunica probleme de ordin personal. ?Mesajele care vor fi trimise agentilor din teren sunt simple si vor fi grupate pe planuri de actiune. Fiecare mesaj are un cod, iar, in functie de acesta, politstul stie ce are de facut. De exemplu, sms-ul poate suna in felul urmator: s-a furat autoturismul Dacia, de culoare rosie, cu numarul X, cautat in zona Y?, a spus Dan Fatuloiu. In momentul in care agentul va primi acest mesaj pe telefonul mobil, continua seful IGP, el va sti ca trebuie sa iasa in strada, sa instaleze un filtru rutier, practic sa inchida zona respectiva.
Sistemul de SMS ale Politiei va incepe sa functioneze incepand de anul viitor. ?Deja toate dispeceratele sunt computerizate, iar in prezent specialistii de soft lucreaza pe acest domeniu, al sms-urilor. Fiecare dintre agentii de la dispecerat trebuie sa fie foarte familiarizat cu tehnica informatica si trebuie obligatoriu sa cunoasca o limba straina?, a mai spus seful IGP.
GPS pe masina de politie
In momentul de fata, doar masinile de politie din Bucuresti au in dotare sisteme de urmarire GPS. ?In perioada urmatoare vom instala pe toate masinile de politie din marile orase astfel de sisteme de urmarire prin satelit astfel incat, in orice moment sa