Ploile care au cazut doua zile in partea de sud-est a judetului Constanta au lasat in urma un peisaj apocaliptic, peste care, parca pentru a mai imblanzi situatia tragica a oamenilor ramasi pe drumuri sau cu gospodariile distruse, toata ziua de vineri a stralucit un soare de vara, de vacanta...
Costinestiul a fost, de departe, cea mai afectata localitate din judet, pagubele depasind cu mult cifra de 30 de miliarde de lei. Dupa potop, primarul comunei, Traian Cristea, ne-a declarat ca pe tot parcursul zilei s-a lucrat la desfundarea drumurilor si la scoaterea apei din gospodarii.
„O cantitate atat de mare de precipitatii nu a mai vazut Costinestiul niciodata", a afirmat Traian Cristea. „40 de case au fost grav afectate de inundatii, iar 20 s-au prabusit cu totul.
Evacuarea apelor din casele inundate a trecut in grija Apelor Nationale Romane si a RAJA Constanta, care au actionat cu motopompele pompierilor, echipele de scafandri au trecut la cautarea persoanelor disparute, iar Politia de Frontiera a fost dispusa sa ajute cu mancare si mana de lucru la scoaterea molozului din casele oamenilor.
In localitatea Schitu sunt 4 morti, 3 disparuti, 20 de case daramate si 40 inundate, lasand la o parte dezastrul digului ce a unit marea cu ghiolul si calea ferata cu rambleul rupt pe o portiune de 250 m", ne-a declarat primarul statiunii Costinesti, Traian Cristea. De asemenea, „obeliscul, simbolul statiunii, s-a prabusit chiar astazi (n.r. vineri), iar plaja este si acum inundata si cred ca nu va mai fi niciodata ca inainte", a mai adaugat Traian Cristea.
Sudul extrem, „iertat" de furia naturii
Localitatile din sudul extrem al litoralului – Limanu, 2 Mai si Vama Veche – au avut cel mai putin de suferit de p