„Un om, o baraca si o sobita", aceasta este solutia PSD pentru adapostirea sinistratilor celor sase valuri de inundatii care au maturat Romania, din primavara pana in toamna.
Buna si asta, atata timp cat o idee mai grozava nu se prefigureaza, despre case nici nu poate fi vorba, iar armata a inceput sa-si stranga corturile imprastiate prin Moldova.
Mircea Geoana a discutat insa despre inundatii, doar vreo 10 minute, cu seful PRM Corneliu Vadim Tudor, partidele din coalitia de guvernamant ignorand, din motive politice, „consultarile" initiate de PSD.
La final, cei doi nu au pomenit nimic despre baraca, dar au propus Puterii un moratoriu pentru incetarea ostilitatilor, aratandu-i clar ca Opozitia nu se lasa inlaturata de la „efortul de reconstructie" a tarii dupa dezastru.
Replierea PSD pe o pozitie impaciuitorista, constructiva se face pe fondul criticilor din presa cu privire la razboiul parlamentar cu Alianta – la concurenta, saptamana trecuta, cu cresterea apelor –, dar si din dorinta de a-si lua partea sa din gestionarea situatiilor de criza.
Mai multe sondaje de opinie indica faptul ca, oricat de sumbra ar fi realitatea pe teren, beneficiile, in lumea politica, se calculeaza in legatura directa cu aceasta. Totul tine de gradul de implicare, de prezenta in mijlocul actiunii si, intr-o masura mai mica, de modul de abordare a problemelor.
Un barometru INSOMAR, dat publicitatii la inceputul lui septembrie, arata ca Alianta si-a stopat coborarea electorala vizibila la inceputul verii, stabilizandu-se la 49 la suta, la sfarsitul acesteia.
Ceea ce inseamna ca inundatiile nu au afectat-o, ba dimpotriva, in timp ce PSD – bagator de seama pe santier, dar protagonist in scandalul defrisarilor ilegale din nordul Moldovei – a intrat la apa, ajungand la 29 la suta.
Tot sondajele spun ca