TERAPII COMPLEMENTARE O data cu venirea toamnei, atat femeile, cat si barbatii se confrunta cu fenomenul de cadere a parului. Expunerea in timpul verii la razele solare a provocat cresterea nivelului androgenilor - hormoni sexuali masculini, care se gasesc intr-o cantitate mai mica si la femei.
Un nivel crescut al acestor hormoni poate determina caderea intensa a parului la inceputul toamnei. Masarea pielii capului cu uleiuri volatile poate preveni si trata asemenea probleme. Uleiurile de rozmarin, de cedru sau de cimbru stimuleaza microcirculatia la nivelul pielii capului, au actiune antimicotica, antibacteriana si antiseboreica.
Remedii "Uleiul de rozmarin este unul dintre cele mai folosite remedii pentru combaterea caderii parului. Se pot face frectionari la radacina firului de par, seara sau inainte de a ne spala pe cap. De altfel, rozmarinul este indicat si ca atare, sub forma de infuzie, pentru proprietatile sale tonice asupra firului de par", arata dr. Cristina Pavel, medic de familie, cu competenta in apifitoterapie si homeopatie. Uleiul de cedru, obtinut din lemnul arborelui prin distilare cu vapori, poate fi folosit ca antiseptic al pielii. Masajul cu acest ulei intareste foliculii pilosi, scade producerea de sebum, fiind o foarte buna metoda pentru a scapa de matreata si a-i reda parului stralucirea.
In 10 mililitri de ulei de floarea-soarelui, de masline se pun doua-trei picaturi de ulei volatil de cimbru.
Cu acest amestec se maseaza zonele afectate de alopecie. Uleiul de cimbru este un tonic general, are proprietati antibacteriene si antiseptice puternice, insa daca este folosit nediluat poate irita usor pielea. Proprietati antibacteriene are si uleiul de salvie. Acesta este recomandat pentru ingrijirea pielii inflamate, pentru controlarea secretiei de sebum la nivelul pielii capului si stimularea cresterii parului. Utilizar