Mi-am procurat, impreuna cu sotia, bilete pentru un sejur in insula Corfu, Grecia, in perioada 9-20 septembrie a.c., de la o alta firma, numita in limbajul de specialitate "detailist". Practic, firma respectiva era un intermediar pentru "Alina Tours", tour-operatorul excursiei si sejurului respectiv. Cu alte cuvinte, firma patronului Viorel Dreve era adevaratul prestator de servicii.
Deplasarea dus-intors urma sa se efectueze cu autocarul. Problemele au inceput la granita dintre Bulgaria si Grecia, unde politistii de frontiera eleni au fost la un pas sa interzica intrarea autocarului in tara lor, pe motiv ca grupul nostru turistic ar contine prea multi tineri necasatoriti, care, in opinia domniilor lor, ar prezenta un grad ridicat de risc sa ramana in Grecia.
Pana la urma, ne-au dat – totusi – drumul, dar i-au cerut ghidei noastre (careia, pentru a-i proteja identitatea, ii vom spune Daniela) sa pastreze asupra ei pasapoartele intregului grup pana la parasirea Greciei.
Ce au spus vamesii greci e una, care lege ii permitea ghidului sa ne retina pasapoartele, e cu totul altceva. Cert este ca, din aceasta cauza, unii au avut probleme cand au dorit sa inchirieze o masina sau un scuter, iar cei care am fi dorit sa facem o croaziera in Albania sau Italia, evident, fara pasapoarte, am fost obligati sa renuntam.
Dupa un drum de 1 700 km parcursi in 33 de ore, cei doi soferi ai autocarului care ne-a adus in Corfu au luat turistii seriei anterioare, apartinand tot "Alina Tours", si au pornit, imediat, inapoi spre Romania. In momentul respectiv, m-am gandit ca nu as fi fost foarte fericit sa fiu in locul celor care urmau sa calatoreasca o zi si jumatate cu niste soferi obositi dupa un traseu similar.
"Si-asa nu respecta nimeni legea in Romania"