Taximetristii din oras sustin, din ce in ce mai des, necesitatea cresterii valorii tarifului. Conducatorii auto sunt nemultumiti de faptul ca intretinerea masinilor cu care circula zilnic pe drumurile proaste din oras ii costa mult prea mult fata de cat castiga.
La aceasta se adauga si faptul ca tariful actual, de 9 900 de lei vechi pe km, a fost stabilit acum doi ani, cand un litru de benzina costa 16 000 de lei vechi si de atunci nu s-a mai operat nici o schimbare.
Cu toate ca situatia in care se afla taximetristii este destul de tensionata, acestia se feresc, deocamdata sa isi exprime nemultumirile cu voce tare.
ZIUA de Cluj a reusit sa stea de vorba cu cativa conducatori auto nemultumiti de situatia in care se afla, acestia declarand ca, daca nu vor reusi sa obtina majorarea tarifului pe km si nu le vor fi indeplinite si alte cereri, vor trece la actiuni de protest. "Tariful pe care il practicam in acest moment este vechi de doi ani de zile.
Starea drumurilor din municipiu nu s-a imbunatatit cu mult, iar intretinerea masinilor aproape ca s-a dublat. In aceste conditii, castigul nostru s-a redus drastic si trebuie sa luam masuri in consecinta", a declarat un conducator auto. Cu toate ca rivalitatea firmelor de taxi este proverbiala, cu totii sunt de acord ca tariful trebuie majorat de comun acord.
"Fiecare firma trage cu ochiul in curtea celorlalte, sa vada ce adaos intentioneaza sa adauge tarifului de ruinare stabilit de Primarie, ca sa stie de tactica trebuie sa adopte pentru a iesi, la randul ei, in castig", a spus un alt taximetrist.
Cu toate ca "pe teren" se vorbeste tot mai des de o posibila marire de tarif, presedintii firmelor de taxi nu vor sa comenteze acest aspect, gasindu-si fel de fel de scuze. Viorel Sauca, presedi