Reforma administratiei publice reprezinta o conditie esentiala a aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, ce depinde in mare masura de imbunatatirea standardelor administratiei publice si de implementare a reformelor in toate domeniile acesteia.
O administratie europeana trebuie sa se caracterizeze prin transparenta, predictibilitate, responsabilitate, adaptabilitate si eficacitate.
Pentru a aduce cat mai aproape de realizare modernizarea administratiei publice, in fiecare judet a fost infiintat un grup de lucru, din care fac parte o multime de sefi si/sau de reprezentanti ai institutiilor publice, servicii deconcentrate si, pentru ca asa e „modern" si frumos, ai organizatiilor neguvernamentale.
Foarte bine ca acest grup exista, ca a fost reorganizat (probabil din ratiuni de functionalitate), dar ne intrebam daca nu este vorba, cumva, de inca o structura formala, creata la ordine si de nevoie, fiind, totusi, ciudat faptul ca multi dintre cei „chemati" nu au nici o treaba cu administratia publica. Poate vom fi si noi invitati la o sedinta a acestui Grup...
Componenta Grupului Judetean Salaj: nici un consiliu local sau primarie reprezentata
Conform Ordinului Prefectului judetului Salaj nr.202 din 2 august 2005, postat pe site-ul Prefecturii, „aici gasesti documente utile", a fost reorganizat la nivelul judetului Salaj Grupul judetean de modernizare a administratiei publice.
Grupul are urmatoarea componenta: coordonator - Prefectul Andrei-Barbu Todea, conducerea operativa este asigurata de secretarul general al Prefecturii, Marin Nitu si de secretarul general al Consiliului Judetean, Mircea Chisu.
Membri sunt reprezentanti ai serviciilor deconcentrate, ai Institutiei Prefectului si Consiliului J