Cei noua competitori din cursa pentru BCR au inceput sa devina tot mai agresivi in declaratiile privind viitorul pe care il pregatesc celei mai mari banci din sistem. Daca in cazul Dexia si Banco Comercial Portugues concurenta se va baza pe maximizarea pretului, in cazul celorlalti sapte pretendenti, accentul cade pe pastrarea profilului de banca universala si sprijinirea economiei romanesti prin politica dusa de fiecare investitor dupa incheierea operatiunii de preluare. Potrivit cond
Cei noua competitori din cursa pentru BCR au inceput sa devina tot mai agresivi in declaratiile privind viitorul pe care il pregatesc celei mai mari banci din sistem. Daca in cazul Dexia si Banco Comercial Portugues concurenta se va baza pe maximizarea pretului, in cazul celorlalti sapte pretendenti, accentul cade pe pastrarea profilului de banca universala si sprijinirea economiei romanesti prin politica dusa de fiecare investitor dupa incheierea operatiunii de preluare.
Potrivit conditiilor de vanzare, ofertantii clasati pe primele doua pozitii in procesul de preselectie vor depune oferte financiare imbunatatite atat pentru BCR, cat si pentru CEC, in scopul maximizarii veniturilor obtinute din cedarea actiunilor. In cazul BCR, investitorii vor prelua fie 50% plus o actiune, fie 61,88% din capital.
Directorul general al Dexia Bank, Axel Miller, a afirmat ca Romania este o piata strategica pentru Dexia, o oportunitate de extindere in Europa Centrala si de Est.
“Romania este o piata atractiva, cu perspective de dezvoltare. Sectorul bancar poate sa creasca de circa zece ori, in urmatorii 15 ani. Va fi nevoie de investitii imense la cele doua banci, de sute de milioane de euro, in sisteme, in oameni, in operatiuni. Dexia are posibilitatea financi0ara sa preia ambele banci, din fonduri proprii”, a s